Current Affairs Feb 2016

Current Affairs Feb 2016

1) Who have been chosen as the EY Entrepreneur of 2015?
a. Sachin and Binny Bansal
b. Vinita and Nilesh Gupta
c. Ajay and Swati Piramal
d. None of the above

ANSWER: Vinita and Nilesh Gupta
.
2) Who has been named as La Liga’s Player of the Month for January 2016?
a. Diego Godin
b. Alberto Bueno
c. Borja Baston
d. Lionel Messi

ANSWER: Lionel Messi

3) Which festival will begin on showcasing as well as exploring the cultural heritage of India’s longest river on 14th February 2016?

  1. Ganga Sanskriti Yatra
    b. Brahmaputra Sanskriti Yatra
    c. Mahanadi Sanskriti Yatra
    d. Krishna Sanskriti Yatra

ANSWER: Ganga Sanskriti Yatra

4) Inflation has reached a 17 month high recently. To which year has CSO revised the Base Year of the CPI?

  1. 2011=100
    b. 2010=100
    c. 2012=100
    d. 2013=100

ANSWER: 2012=100

5) AP government has inked a pact with USTDA for developing which city as a Smart City?

  1. Vizag
    b. Medak
    c. Hyderabad
    d. None of the above

ANSWER: Vizag

6) Which beach in Gujarat is set to become India’s first disabled friendly beach?

  1. Mandvi Beach
    b. Chorwad Beach
    c. Somnath Beach
    d. Tithal Beach

ANSWER: Tithal Beach

7) TERI Governing Council has appointed whom as the new chairman?

  1. R.K.Pachauri
    b. Ashok Chawla
    c. Sunita Narain
    d. None of the above

ANSWER: Ashok Chawla

8) First mega food park has been opened at which district of MP?

  1. Khargone
    b. Dewas
    c. Chambal
    d. None of the above

ANSWER: Khargone

9) Quick Estimates of IIP with base 2004-2005 have been calculated for the month of December 2015 using data compiled from how many source agencies?

  1. 12
    b. 13
    c. 14
    d. 15

ANSWER: 15

10) Which is India’s lightest gun recently launched by state run arms factory?

  1. Nirbheek
    b. Nidar
    c. Bahadur
    d. Himmat

ANSWER: Nidar

11) Facebook India’s MD has just resigned from the post. Who is she/he?

  1. Pathman Senathirajah,
    b. Kirthiga Reddy
    c. Anjana Reddy
    d. None of the above

ANSWER: Kirthiga Reddy

12) Which lander has been on Comet 67P/Churyumov-Gerasimenko since November 12, 2014?

  1. Rossetta
    b. Juno
    c. Cassini
    d. Philae

ANSWER: Philae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *